Search

Welkom bij Domestica

Ons culinair avontuur begon in 2005. Op zoek naar een geschikte locatie voor ons restaurant kwamen we terecht in de Onderbergen in Gent, waar een te renoveren herenhuis (anno 1870) te koop stond. Na 3.5 jaar renoveren, kon het restaurant eindelijk open. Intussen zijn we 14 jaar verder en kunnen we terugkijken op een heel mooie tijd, mede dankzij een schare aan trouw clienteel én medewerkers. Welkom op onze website en hopelijk binnenkort ook in onze zaak!

d
bar met glazen en flessen drank
Vincent De Leenheer
Voorgerechten
Duo van langoestines – limoengel – Granny Smith
27
Gebakken ganzenlever – witloof – gekarameliseerde appels
28
Carpaccio van tonijn – Noordzeekrab – avocado – tomaat
24
Vitello tonato – koningskappers – parmezaan – Belgische kaviaar
26
Huisgemaakte garnaalkroketten - handgepelde garnalen (2 stuks)
20,00
Supplement frietjes
5
Huisgemaakte kaaskroketten ( 2 stuks)
14,00
Pata Negra – Cavaillon meloen
27
Gamba’s op Thaise wijze
21
Soepen
Soepsuggestie
9
Gazpacho - Noordzeekrab
10
Budgetmenu voor groepen

Budgetmenu voor groepen moet op voorhand gereserveerd worden (dit kan niet op vrijdag en zaterdag) en is niet aanpasbaar.

Budgetmenu voor groepen moet op voorhand gereserveerd worden

40
Visgerechten
Mi-cuit van tonijn – paëlla - pijlinktvis
31
Tongfilets – bouchotmosselen – wortel – selder – courgette
36
Plateau de fruits de mer royal (per 2 personen, 1 dag vooraf, enkel op bestelling)
74
Vleesgerechten
Picanha rundsvlees – zandwortel – millefeuille van aardappel
38
Zesrib van Wit-Blauw (4 weken gerijpt) op de Green Egg – salade van pruim- tomaten – béarnaise
33
Vol-au-vent van Mechelse koekoek – champagnemousseline – bladerdeeg
27
Tartaar van zesrib van Wit-Blauw rund à la minute
29
Vegetarisch & salades
Eggplant – mozzarella – tomatoes
24

Onze wijnkelder

Huiswijn

De huiswijn varieert en wordt op regelmatige basis ook veranderd. Momenteel werken wij samen met het huis Peneau in Bordeaux die vertegenwoordigd wordt door mevrouw Douance. Het zijn steeds aangename wijnen die passen bij verschillende gerechten en die ook voor een breed publiek toegankelijk zijn.

Franse wijnen

Alle regio’s in Frankrijk komen aan bod zowel de Bourgogne en Bordeaux als Elzas, Loire en Côte du Rhône.

Wereldwijnen

Er is een divers palet aan wereldwijnen die zich over verschillende continenten uitstrekt en wordt gerepresenteerd door diverse druivensoorten.

Exclusieve wijnen

Door de jaren heen, heeft de chef ook een passie voor wijn ontwikkeld waardoor hij die ook is gaan verzamelen. In 15 jaar tijd heeft hij dan ook een aantal gerenommeerde flessen kunnen vergaren zoals een Mouton Rothschild, Chateau Figeac, Clos de la Roche en Gevrey Chambertin zijn enkele voorbeelden.

Onze chef

De Chef en eigenaar, Vincent De Leenheer, kreeg reeds op vroege leeftijd (samen gerechten bereiden met de mémé), de smaak van het koken, te pakken. Op latere leeftijd volgt hij opleidingen als traiteur, beenhouwer en restaurauteur, om vervolgens concrete ervaring op te doen bij gerespecteerde culinaire iconen en sterrenrestaurants zoals De Lijsterbes, De Pastorale en het Hof Van Cleve.
Zijn visie is vooral het pure van het product naar de klant brengen zowel van de klassieke keuken als de combinatie met moderne bereidingen. Daarom maakt hij ook alles zelf, van brood tot koekjes en ijs. Het oog en de smaken primeren.
Gastronomie is dan ook een totaalconcept van smaken, interieur en sfeer.
Het leven is mooi, laten we er samen van proeven.

Bekijk menu

Reservaties

Reserveren kan via het onderstaande formulier.  

Indien het een reservatie voor de dag zelf betreft, uitsluitend reserveren door te bellen naar 09/223.53.00

Het restaurant

Het restaurant is gelegen in het hartje van Gent in een oud herenhuis anno 1870. De renovatie van het pand duurde ongeveer 3,5 jaar. Het interieur weerspiegelt de origine van het gebouw.

De zaak bestaat uit vier onderscheiden ruimtes. In de zwarte zaal zijn de muren hoofdzakelijk zwart geschilderd met toetsen van goud. De grote kroonluster in bronze d’oré en kristal brengt een statige indruk teweeg. De moyen age – zaal is een kleinere maar zeer sfeervolle zaal. De open haard en de kleur bevorderen het uniek romantische karakter in deze plaats. Beide zalen kunnen worden aangewend voor groepsactiviteiten. De zwarte zaal heeft een capaciteit van 35 personen, de zaal vooraan van 25.

De vijf meter lange bar die met alle werkcomfort is uitgerust, is een kunstwerk op zich. De gezellige lounge en de al even comfortabele zetel biedt de klanten voldoende privacy en luxe om er ook uitgebreider te eten. Vooral op vrijdag- en zaterdagavond wordt de bar dan omgetoverd tot een cosy restaurant. Bij mooi weer kan u genieten op het rustieke buitenterras, ingedeeld in diverse onderdelen met buxussen en een vijvertje. Het is de ideale eetgelegenheid op een zwoele zomeravond

Tafels die gedekt zijn in een restaurant

Werken bij domestica

Op zoek naar een Flexi en/of studentenjob voor week- en/of weekendwerk? Een leuke ervaring binnen een prettig gestoord team, staat op jou te wachten!

Voor alle info kan u ons mailen op info@domestica.be of bellen op het nummer: +32 (0) 9 223 53 00.

g

Cadeaubon

Op zoek naar een leuk cadeau? Dan kan je bij ons een mooie cadeaubon bestellen (bedrag naar eigen keuze)

Bestellen kan door te bellen naar 09/223.53.00, een mailtje te sturen naar info@domestica.be of door even binnen te springen tijdens de openingsuren.

Cadeaubon domestica op marmeren tafel

Sorry, the comment form is closed at this time.